رفع و درمان پف زیر چشم، مزایا، عوارض و هزینه

پف زیر چشم یکی از نشانه‌های طبیعی افزایش سن است که بسیاری از افراد آن را به راحتی پذیرفته و به آن عادت کرده‌اند. با این حال، پف زیر چشم در برخی از افراد در سنین جوانی نیز ایجاد می‌شود و به چهره شان حالتی ناخوشایند می‌دهد. پف زیر چشم باعث می‌شود چهره خسته و پیرتر به نظر بیاید که البته خوشایند نیست.

در گذشته، تنها جراحی به عنوان روش درمان پف زیر چشم شناخته می‌شد و هیچ راه دیگری برای رفع آن وجود نداشت. اما خوشبختانه امروزه روش‌های غیرتهاجمی متعددی برای از بین بردن پف زیر چشم وجود دارد.

پف و تیرگی زیر چشم یکی از شایع‌ترین ناراحتی‌های پوستی است. در واقع به نظر می‌رسد که امروزه اکثر بانوان و آقایان از پف زیر چشم شکایت دارند. برخی افراد همواره چشم‌هایشان پف‌آلود است، مهم نیست که چقدر بخوابند، تا چد حد مراقب رژیم غذایی خود باشند یا چه تغییراتی را در سبک زندگی خود ایجاد کنند، این پف همراه همیشگی آنها است.

کرم‌های متعددی برای مراقبت از پوست به فروش می‌رسد که همه ادعای رفع چین و چروک و از بین بردن پف و سیاهی زیر چشم را دارند، اما واقعیت این است که اثر آنها بسیار محدود است. پزشک از روش‌های غیرجراحی مختلفی برای درمان پف زیر چشم و از بین بردن چین و چروک دور چشم بهره می‌گیرند که از آن جمله می‌توان به تزریق ژل و فیلر، مزوتراپی، میکرونیدلینگ، رادیوفرکوئنسی و کربوکسی تراپی اشاره کرد. جهت دریافت نوبت مشاوره و یا رزرو وقت درمان می‌توانید با شماره‌های 02122558718 و 02122558602  تماس بگیرید.

علل


پف زیر چشم علل متعددی دارد و در بسیاری از موارد برآیند همزمان چند عامل باعث این عارضه ناخوشایند می‌شود.

  • تحلیل رفتن بافت چربی بالای گونه‌ها و زیر چشم‌ها شایع‌ترین علت پف زیر چشم است.
  • یکی از دلایل پف زیر چشم احتباس مایعات است. چنانچه آب بیش از حد در بافت پوستی زیر چشم انباشته شود، چشم‌ها پف‌آلود خواهد شد.
  • یکی از علل اصلی پف زیر چشم ضعیف شدن سپتوم اربیت است. سپتوم اربیت یا کاسه چشم غشایی است که چربی زیر چشم را نگه می‌دارد و از افتادگی آن جلوگیری می‌کند.
  • کمبود خواب یکی از شایع‌ترین علل پف زیر چشم است.
  • پف و تیرگی زیر چشم بخشی ناگزیر از فرایند طبیعی افزایش سن است.
  • بین سبک زندگی و پف زیر چشم ارتباط تنگاتنگی وجود دارد.
  • اگر شب‌ بلافاصله قبل از خواب یک شام شور و سنگین میل کنید، صبح باید منتظر چشم‌هایی پف کرده باشید.
  • اگر آرایش صورت را قبل از خوابیدن پاک نکنید، احتمال پف کردن زیر چشم به شدت بالا خواهد رفت.
  • تماس مداوم با دود دخانیات، پوست افراد سیگاری را به شدت تشنه می‌کند و بدن برای جلوگیری از خشک‌تر شدن پوست، آب را در این ناحیه ذخیره می‌کند. نتیجه نهایی چشم‌هایی متورم و پف کرده است.
  • بدن در واکنش به حساسیت موادی شیمیایی به نام هیستامین آزاد می‌کند که باعث متورم و پف‌آلود شدن چشم‌ها می‌شود. ضدحساسیت‌ها جمع شدن مایعات زیر چشم را تسریع می‌کند، در نتیجه پوست بیشتر ورم می‌کند و زیر چشم پف می‌کند.
  • علاوه بر علل فوق، برخی افراد به لحاظ ژنتیکی مستعد پف زیر چشم هستند و چربی زیادی زیر چشم دارند.
  • همچنین ابتلا به بعضی بیماری‌ها نیز باعث متورم شدن چشم‌ها می‌شود.

روش های رفع پف زیر چشم


تزریق ژل

تزریق ژل و فیلر پرکاربردترین درمان غیرجراحی برای رفع پف زیر چشم است. ژل تزریقی از ماده‌ای به نام هیالورونیک اسید تشکیل می‌شود که به طور طبیعی در بدن وجود دارد و با پر کردن فرورفتگی‌ها تحلیل رفتن بافت نرم صورت را جبران می‌کند.

چنانچه پف زیر چشم پی‌آمد لاغر شدن گونه‌ها باشد، تزریق ژل فرورفتگی زیر چشم و بالای گونه را پر می‌کند تا صورت جوان‌تر شود و پف زیر چشم از بین برود. برخی بیماران که چربی زیادی زیر چشم‌هایشان وجود دارد، نیز می‌توانند با توجه به آناتومی صورت‌شان با تزریق ژل به نتیجه دلخواه برسند.

تزریق ژل تقریباً 15 ـ 10 دقیقه طول می‌کشد و نتایج آن آنی است. متوسط ماندگاری نتایج 18 ـ 12 ماه است، هرچند این زمان در بسیاری از موارد طولانی‌تر است و ماندگاری پس از چند بار تکرار درمان افزایش نیز می‌یابد. قرمزی، ورم و کبودی از عوارض جانبی تزریق ژل به شمار می‌آید، البته هیچ یک از این عوارض معمولاً قابل توجه نیست و پس از چند روز برطرف می‌شود. کبودی شایع‌ترین عارضه است که می‌توان به راحتی آن را با آرایش پوشاند.

مزوتراپی

مزوتراپی یک روش درمانی غیرجراحی، ایمن و موثر برای کاهش پف زیر چشم است که هزینه‌های بالایی ندارد. در این روش، داروهای درمانی، عصاره‌های گیاهی، ویتامین‌ها و سایر مواد مفید زیر چشم تزریق می‌شوند. میکروتزریق‌های هومیوپاتی نیز برای بهبود گردش خون و خون‌رسانی به ناحیه زیر چشم انجام می‌شود، که این اقدام باعث صاف و کشیده شدن پوست ظریف زیر چشم می‌شود. تزریق‌ها در فواصل هفت تا ده روزه تکرار می‌شوند تا نتیجه مطلوب به دست آید. به دلیل استفاده از فراورده‌های طبیعی در مزوتراپی، این روش هیچ عوارض جانبی قابل توجهی ندارد و تنها ورم و ناراحتی کوتاهی ممکن است پس از تزریق به وجود آید که بیمار باید آن را تحمل کند.

کربوکسی تراپی

کربوکسی تراپی درمانی غیرجراحی و مبتنی بر تزریق است که دوران بهبود سریعی دارد و بیمار می‌تواند پس از مدتی کوتاه از نتایج آن بهره‌مند شود. پزشک دی اکسید کربن را در ناحیه زیر چشم تزریق می‌کند، این ترکیب پس از ورود منبسط می‌شود و ناحیه وسیعی را تحت پوشش قرار می‌دهد.

حجم اندکی از دی اکسید کربن در فشار پایین در ناحیه مورد نظر تزریق می‌شود تا مشکلی برای بدن به وجود نیاید. سلول‌های خون این گاز را جابجا می‌کنند و گاز در نهایت از راه بازدم خارج می‌شود. زمانی که اکسیژن بیشتری به ناحیه زیر چشم برسد، تولید کلاژن افزایش می‌یابد و مواد سمی موجود سریع‌تر دفع می‌شود. نتیجه نهایی پوستی سالم‌تر و جوان‌تر است.

پس از 6 ـ 4 جلسه کربوکسی تراپی پلک پایین بهبود قابل توجهی در بافت پلک، چین  و چروک‌ها، هیپرپیگمانتاسیون (لکه‌های تیره)، گشاد شدن عروق، افتادگی چربی و روشنی بافت مشاهده می‌شود. نتیجه کربوکسی تراپی دائمی است و برای حفظ نتیجه کافی است که درمان 9 ـ 6 ماه یک بار تکرار شود.

میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ یکی از روش‌های درمان پف زیر چشم است که کارآمدی و موثر بودن آن در جوانسازی چشم به اثبات رسیده است. در این روش درمانی از عامل‌های التیام‌دهنده خود بدن برای ترمیم پوست آسیب دیده بهره گرفته می‌شود. قلم مخصوص MicroPen ساییدگی ملایمی را روی پف زیر چشم ایجاد می‌کند. به این ترتیب آسیب‌های کنترل شده بسیار خفیفی در این ناحیه پدید می‌آید. پزشک گاهی در کنار میکرونیدلینگ از سرم یا پی آر پی نیز استفاده می‌کند تا روند بهبود بهتر طی شود. پس از درمان، پوست برای ترمیم پلک پایین از عامل‌های التیام دهنده خود کمک می‌گیرد. یکی از اثرهای میکرونیدلینگ افزایش میزان کلاژن است که باعث پر شدن گودی زیر چشم و سفت و کشیده شدن این ناحیه می‌شود.

نتایج این درمان، برخلاف تزریق ژل یا دیگر تزریق‌های زیبایی ماندگاری قابل قبولی دارد. چنانچه درمان‌های نگهداری منظم انجام شود، نتایج معمولاً تا چند سال حفظ می‌شود.

رادیوفرکوئنسی

رادیوفرکوئنسی (آر اف) یک روش جدید و موثر برای کاهش پف زیر چشم است که از دستگاهی با سوزن‌های نازک و منحصر به فرد استفاده می‌کند به جای این که چربی و پوست اضافی زیر چشم برداشته شود. در این روش، پزشک ابتدا ناحیه را به طور موضعی بی‌حس می‌کند و سپس سوزن RF را که طول و پهنای آن قابل تنظیم است، زیر چشم می‌فرستد. این سوزن انرژی رادیوفرکانسی دقیقی را به ناحیه مورد نظر انتقال می‌دهد که به طور گزینشی چربی زیر پوست را هدف قرار می‌دهد و جمع‌آوری می‌کند. سپس چربی تجزیه شده توسط سیستم لنفاوی از بدن دفع می‌شود. این روش باعث افزایش رشد کلاژن می‌شود که به داشتن پوستی جوان و کشیده و صاف کمک می‌کند. همچنین، کیسه‌های ژل خنک کننده برای تسکین پوست روی چشم قرار داده می‌شود تا حساسیت و درد پس از درمان برطرف شود. نتایج این روش پس از سه تا چهار هفته قابل مشاهده است و دوران بهبود بسیار کوتاه است. البته ممکن است مقداری کبودی پس از درمان رخ دهد، اما این امر معمولی است و به طور عمومی پس از چند روز بهبود می‌یابد.

هزینه درمان پف زیر چشم


هزینه رفع پف زیر چشم برای تمام بیماران یکسان نیست و به شدت پف، نوع درمان و تعداد جلسات لازم بستگی دارد.

به این پست امتیاز دهید.
رفع و درمان پف زیر چشم، مزایا، عوارض و هزینه
4.11 از 18 رای