رفع موهای زائد با دستگاه لیزر الکساندرایت؛عوارض و هزینه

لیزر الکساندرایت یک نوع سیستم لیزری است که از کریستال الکساندرایت برای تولید نور با انرژی بالا استفاده می‌کند. این سیستم قادر است پرتو نور 755 نانومتری را تولید کند و به عنوان یکی از سریع‌ترین سیستم‌های لیزری شناخته می‌شود. لیزر الکساندرایت برای درمان مناطق وسیعی از بدن افرادی که پوست سفید یا روشن دارند، بسیار مناسب است. این لیزر قابلیت تنظیم به حالت سوئیچ کیو را دارد که در این حالت، پرتو نور با انرژی بالا را در پالس‌های کوتاه تولید می‌کند. استفاده از لیزر الکساندرایت برای رفع موهای زائد، امروزه بسیار محبوب و رایج است و در بسیاری از مراکز لیزر درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حذف موهای زائد با لیزر یک روش اثبات شده در رفع همیشگی موهای زائدی است که ممکن است در هر قسمت از صورت یا بدن رشد کنند. یکی از روش‌های حذف موهای زائد با لیزر، سیستم لیزری الکساندرایت است. لیزر الکساندرایت با استفاده از طول موج خاص انرژی، قادر است فولیکول موهای تیره را تعیین و بدون آسیب به بافت اطراف از بین ببرد. .

مزایا


لیزر الکساندرایت تاثیر قابل‌ توجهی در پوست‌های سفید و خیلی روشن دارد. این لیزر برخلاف لیزرهای دیگر قادر است موهای نرم و روشن را به‌راحتی از بین ببرد. سرعت بالا یکی از مزیت‌های  لیزر الکس است. با کمک این لیزر می‌توان در طی جلسات محدود منطقه وسیعی از موهای زائد را از بین برد. طول موج منتشر شده از لیزرالکساندرایت توسط ملانین مو (سلول‌های رنگ‌دانه) به‌راحتی جذب شده و موجب گرم شدن و در انتها از بین رفتن موهای زائد می‌شود. بیمارانی که تمایل دارند قسمت وسیعی از بدن (مانند شکم، قفسه سینه، پشت، شانه و ران) را درمان کنند معمولا توصیه می‌شود لیزر درمانی الکساندرایت را انتخاب کنند.

بعد از گذراندن تعداد جلسات معین با لیزر الکساندرایت که معمولا برای موهای نازک 6 تا 8 جلسه و برای موهای زبر و درشت 8 تا 12 جلسه توصیه می‌شود، تقریبا 70% از موهای زائد از بین می‌روند.

متقاضی‌ درمان


باید خاطر نشان کرد که درمان لیزری الکساندرایت برای همه افراد مناسب نیست. از لحاظ نظری طول موج‌های کوتاه تاثیر بهتری روی پوست‌های روشن دارند تا پوست‌های تیره. بنابراین چنین لیزرهایی برای درمان موهای زائد پوست‌های نوع بسیار روشن تا قهوه‌ای (I-IV در مقیاس فیتزپاتریک) و به ویژه پوست‌های بسیار روشن (نوع I در مقیاس فیتز پاتریک ) موثرتر هستند. از آن جایی‌که لیزر الکساندرایت رنگ‌دانه‌های تیره را مورد هدف قرار می‌دهد بنابراین موهای ناحیه درمان باید تیره‌تر از پوست اطراف باشند.

افرادی که پوست روشن و موهای تیره دارند گزینه‌های مناسبی برای لیزر الکساندرایت هستند. حذف موهای زائد با لیزر الکساندریت برای افرادی که موهای بلوند و پوست تیره و برنز دارند و یا افرادی که به‌طور طبیعی پوست تیره دارند انتخاب مناسبی نیست. تنها از طریق سیستم‌ الکساندریت می‌توان موهای زائد پوست‌های زال و پوست‌های حاوی کک و مک  را به‌راحتی از بین برد.

لیزر الکساندریت چگونه عمل می‌کند؟


لیزر الکساندریت قادر است طول موج نوری 755 نانومتری (قرمز و مادون قرمز) را تولید کند. ملانین که پیگمنت (رنگ‌دانه) اولیه پوست و مو است، انرژی بسیار بالای حاصل از طول موج کوتاه را جذب می‌کند. انرژی حاصل از لیزر الکساندرایت توسط مناطقی که دارای غلظت بالای ملانین هستند مانند پیاز مو و پوست‌هایی که حاوی پیگمنتیشن یا رنگ دانه بالایی هستند جذب می‌شود. جذب پرتو لیزر توسط ملانین به سلول‌های حاوی ملانین آسیب می‌رساند. این فرایند در اصل، نکته اصلی حذف موها با لیزر است چرا که در طی آن سلول‌های تولید مو نزدیک ساقه آسیب دیده و رشد مجدد موها متوقف می‌شود.

تفاوت لیزرالکساندرایت با دیگر لیزرها


 

انواع لیزر

طول موج

نوع پوست

لیزر روبی

694.3 نانومتر

مناسب پوست‌های روشن بوده و هیچ خطری پوست روشن را تهدید
نمی‌کند.

الکساندریت

755 نانومتر

مناسب انواع پوست از نوع 1-7در مقیاس فیتزپاتریک است.

پالس دایود

810 نانومتر

مناسب پوست‌های روشن تا متوسط (1 - 5) در مقیاس فیتزپاتریک
است.

ان دی یاگ

1064 نانومتر

مناسب انواع پوست می ‌باشد اما به‌طور ویژه مخصوص پوست‌های
تیره طراحی و ساخته شده است.

سیستم نور شدید پالسی (آی پی ال)

810 نانومتر

آی پی ال لیزر نیست اما در رفع موهای زائد نیز بکار می‌رود و
مناسب انواع پوست روشن تا متوسط می‌باشد.

 

مقایسه الکساندرایت با لیزر دایود

لیزر الکساندرایت و لیزر دایود دو روش محبوب برای درمان موهای زائد هستند. در این مقاله، ما قصد داریم مقایسه‌ای بین این دو روش ارائه دهیم تا میزان نتایج مثبت حاصل از هرکدام را مشخص کنیم. هرچند که درمان با لیزر الکساندرایت ممکن است منجر به عوارض جانبی مانند سرخی پوست و جوش‌های قرمز شود و لیزر دایود نیز ممکن است با درد کمی همراه باشد، اما هر دو روش بعد از آزمایش‌های بالینی، تاثیر قابل‌توجهی در کاهش رشد موهای زائد دارند. بر اساس آمارهای به دست آمده، لیزر الکساندرایت موفق به کاهش 85% رشد موها و لیزر دایود نیز موفق به کاهش 84% رشد موها می‌شود. همچنین، چهار جلسه درمان با هر دو روش توانسته حدود 90% از رشد موها را در تمام انواع پوست (به‌مقیاس فیتزپاتریک -5) به مدت 12 ماه کاهش دهند.

فرایند درمان


  • تشخیص پزشکی صحیح قبل از درمان توسط پزشک پزشک به ‌منظور پیشگیری از سرطان‌های پوست مانند ملانوم از اهمیت فراوانی برخوردار است. این امربه‌ویژه زمانی‌که بیمار دچار ضایعات پوستی رنگ‌دانه‌ است بیشتر اهمیت پیدا می‌کند.
  • استفاده از محافظ چشمی که دارای پوشش مات می‌باشد و یا عینک مخصوص، در طول درمان برای بیمار ضروری است.
  • درمان با قرار دادن لیزر دستی روی سطح پوست و فعال کردن لیزر شروع می‌شود. احساسی که بیماران در طی درمان دارند چیزی شبیه به بند انداختن پوست است.
  • ناحیه درمان ممکن است به‌صورت موضعی بی‌حس شود ولی معمولا نیاز به این کار هم نیست.
  • در طی فرایند حذف موهای زائد با لیزر از خنک‌کننده سطح پوست استفاده می‌شود. برخی از لیزرها مجهز به دستگاه خنک‌کننده پوست هستند.
  • برای تسکین ناحیه درمان معمولا بعد از درمان به بیماران توصیه می‌شود از کیسه یخ استفاده کنند.
  • چند روز اول بعد از درمان باید مراقبت‌ بود و از تحریک یا خراشیدن ناحیه درمان و یا مصرف مواد پاک کننده که موجب خراش سطح پوست می‌شوند خودداری کرد.
  • باند و یا چسب زخم به محافظت از ناحیه درمان و جلوگیری از تحریک آن کمک می‌کند.
  • در طول درمان به‌منظور کاهش خطر ابتلا به تیرگی و التهاب پوست (هیپرپیگمنتاسیون) ناحیه درمان را باید از معرض نور خورشید دور کرد.

چند جلسه درمانی با لیزر مورد نیاز است؟


حذف موهای زائد با لیزر معمولا نیاز به 3 تا 6 جلسه درمانی دارد. تعداد جلسات معمولا به ناحیه درمان، رنگ پوست، زبری مو، عوامل نهفته چون تخمدان‌های پلی کیستیک و جنسیت بستگی دارد.

4 تا 6 هفته بعد از درمان پوست تمیز و عاری از موهای زائد می‌شود. هنگامی که موهای نرم شروع به رشد می‌کنند نوبت جلسه درمان بعدی آغاز می‌شود.

عوارض جانبی


متاسفانه لیزر الکساندرایت نیز مانند لیزرهای دیگر بدون عوارض جانبی نیست. عوارض جانبی ناشی از درمان با لیزر الکساندرایت خفیف و جزئی است.

درمان با لیزر الکساندرایت یکی از روش‌های محبوب در کاهش موهای زائد است، اما این روش ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد. در این مقاله، به بررسی عوارض جانبی لیزر الکساندرایت پرداخته‌ایم.

  • یکی از عوارض جانبی لیزر الکساندرایت درد در طول درمان است. با استفاده از خنک‌کننده پوست، این درد کاهش می‌یابد و در صورت لزوم، از بی‌حسی موضعی نیز استفاده می‌شود. همچنین، قرمزی، تورم و خارش پس از درمان از دیگر عوارض جانبی لیزر الکساندرایت هستند که ممکن است چند روز طول بکشد. در برخی موارد، به دلیل جذب بیش از حد انرژی نور توسط رنگ دانه پوست، تاول در سطح پوست شاهد خواهیم بود. این مورد به‌ندرت رخ می‌دهد و زود برطرف می‌شود.
  • سیستم لیزر الکساندرایت برای پوست‌های تیره مناسب نیست و ممکن است به تغییر در رنگ دانه‌های پوست منجر شود. در برخی موارد، به‌دلیل آسیب سلول‌های رنگ دانه پوست، مشکل هیپرپیگمانتاسیون (لکه‌های تیره) و یا هیپوپیگمنتیشن (از دست رفتن رنگ دانه پوست) در پوست رخ می‌دهد. همچنین، لیزرهای آرایشی بر روی پوست‌های روشن بهتر از پوست‌های تیره تاثیر می‌گذارند.
  • در حدود ۱۰٪ از بیماران ممکن است کبودی در بدن را تجربه کنند، اما این مورد به خودی خود محو می‌شود. در برخی موارد، برای جلوگیری از عفونت زخم، داروی آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود.
  • در کل، عوارض جانبی لیزر الکساندرایت ممکن است موقت و بی‌ضرر باشند، اما همیشه بهتر است با پزشک خود در مورد هرگونه علائم ناخوشایند بعد از درمان صحبت کنید.

هزینه


قیمت دقیق لیزر الکساندریت به عوامل متعدد بستگی دارد:

  • اندازه ناحیه درمان
  • تعداد جلسات درمانی
  • هزینه بیمارستان یا مطب
  • هزینه پزشک
به این پست امتیاز دهید.
هیچ رای ثبت نشده است