از تزریق بوتاکس در بارداری یا قبل از بارداری و تاثیر آن بر جنین چه می دانید؟

در دوران بارداری، انتخاب‌های صحیح بسیار اهمیت دارد زیرا ایمنی نوزاد در رحم به خصوص حائز اهمیت است. به بانوان باردار توصیه می‌شود که مصرف کافئین را محدود کنند، از خوراکی‌های مضر برای نوزاد خود پرهیز کنند، به اندازه کافی استراحت کنند و ورزش را از یاد نبرند. همچنین نگرانی‌هایی نیز درباره انجام درمان‌های زیبایی و تاثیر آنها بر جنین وجود دارد. برای مثال، رنگ مو و دیگر فراورده‌های زیبایی در دوران بارداری ممنوع‌اند، زیرا این فراورده‌ها موادی شیمیایی آزاد می‌کنند که به جنین آسیب می‌زند. همچنین، پوست در این دوره حساس بارداری تغییرات زیادی می‌کند و بدن اکثر بانوان ورم می‌کند و وزنشان کم یا زیاد می‌شود. با این شرایط، تزریق بوتاکس در این مرحله زمانی که بارداری ایجاد می‌کند، توصیه نمی‌شود. پزشکان به مادران آینده تذکر می‌دهند که ترکیب هورمون‌ها و افزایش جریان خون درخشندگی خاصی را به صورت می‌دهد و درمان‌های زیبایی جلوه‌ای بر روی بدن و چهره دگرگون شده نخواهد داشت.

تزریق بوتاکس


بوتاکس نام تجاری سم بوتولینوم A، یکی از سمومی است که توسط باکتری‌ بوتولیسم تولید می‌شود و باعث مسمومیت غذایی می‌گردد. اگر این ترکیب زیر پوست تزریق شود، خطرناک نیست و برای رفع چین و چروک‌ها عضلات را ضعیف یا فلج می‌کند یا عصب‌ها را مسدود می‌نماید. ماندگاری اثر تزریق بوتاکس سه تا چهار ماه است.

عوارض جانبی تزریق بوتاکس


شایع‌ترین عوارض جانبی تزریق بوتاکس کبودی موقت و درد خفیف مربوط به تزریق است. همچنین بیماران به ندرت دچار سردردی می‌شوند که 48 ـ 24 ساعت طول می‌کشد. درصد بسیار اندکی از بیماران، با توجه به محل تزریق بوتاکس، دچار افتادگی پلک یا ابرو یا افتادگی گوشه دهان می‌شوند یا نمی‌توانند از نی استفاده کنند. به همین دلیل مالش ناحیه تزریق شده به مدت 12 ساعت ممنوع است و بیمار سه تا چهار ساعت پس از تزریق نباید دراز بکشد. چنانچه بوتاکس در مقدار تجویز شده و به درستی تزریق شود، هیچ گونه عوارض جانبی شدیدی بروز نمی‌یابد.

بررسی ایمنی تزریق بوتاکس در دوران بارداری


اطلاعات زیادی درباره عوارض تزریق بوتاکس در بارداری بر جنین در دست نیست. این فقدان آگاهی تا حدی از کمبود پژوهش‌ها درباره انجام درمان‌های زیبایی در دوران بارداری سرچشمه می‌گیرد، چرا که پزشکان و دانشمندان مجبوراند که برای دستیابی به داده‌های واقعی، آزمایش‌ها را بر روی بانوان باردار انجام دهند. مسلماً هیچ مادری نمی‌خواهد که در دوران بارداری دارو مصرف کند، مگر آن که مصرف دارو برای نجات زندگی خودش یا جنین ضرورت داشته باشد. علت این امتناع آن است که همواره این نگرانی وجود دارد که مبادا دارو برای نوزاد ضرر داشته باشد. متخصصین توصیه می‌کنند که تزریق بوتاکس به بعد از زایمان موکول شود. به این ترتیب ایمنی نوزاد در رحم تضمین می‌شود و نوزادی سالم پا به دنیا می‌گذارد. هرچند پزشکانی که تزریق بوتاکس در بارداری انجام داده‌اند، هیچ گونه عوارض جانبی شدیدی را گزارش نداده‌اند، اما سازمان غذا و دارو FDA همچنان نسبت به انجام این درمان در دوران بارداری محتاط است و صرفاً زمانی تزریق را مجاز می‌داند که مزایای آن برای بیمار بسیار بیشتر از خطرات احتمالی برای جنین باشد. با توجه به این که مطالعات کافی درباره تزریق بوتاکس در دوران بارداری انجام نشده است، داده‌های کافی نیز در این زمینه وجود ندارد تا FDA بتواند با اتکاء به آنها تزریق بوتاکس را برای بانوان باردار ایمن بداند. به همین دلیل بهتر است در این مورد با احتیاط برخورد شود.

زیبایی طبیعی بارداری


بسیاری از زنان باردار احساس نیاز به تزریق بوتاکس در این دوران نمی‌کنند. این امر به دلیل این است که در طول بارداری، خطوط و چروک‌های صورت به طور طبیعی کمتر و صاف‌تر می‌شوند. همچنین، صورت زنان باردار زیبایی و درخشندگی خاصی دارد. با این توصیف، به نظر می‌رسد که تزریق بوتاکس در دوران بارداری ضرورت کمتری دارد. بهتر است مادران در این مرحله از زندگی خود فقط به استراحت کافی و تغذیه‌ی سالم توجه کنند تا جنین به‌طور سالم رشد کند و نوزادی سالم به دنیا آید.

داروهای گروه C دوران بارداری


سازمان غذا و دارو (FDA) داروها را برمبنای عوارض احتمالی برای جنین طبقه‌بندی می‌کند. داروهای گروه C بارداری داروهایی است که اثر آنها بر بانوان باردار مورد مطالعه قرار نگرفته است، اما تردیدی درباره مضر بودن آن برای جنین حیوانات وجود ندارد. به علاوه داروهایی که اثر آنها در دوران بارداری انسان یا حیوان بررسی نشده است، نیز به طور پیش‌فرض در رده C قرار می‌گیرد. زمانی که بوتاکس به موش‌های باردار داده شد، خطر کاهش وزن نوزاد به شدت افزایش یافت و تاخیر محسوسی نیز در رشد استخوان مشاهده گردید. تزریق بوتاکس در خرگوش‌های باردار منجر به سقط جنین و نقص‌های مادرزادی شد. با این حال به نظر می‌رسد که خرگوش حساسیت بالایی به عوارض بوتاکس دارد. هرچند عوارض بوتاکس در دوران بارداری انسان مطالعه نشده است، مواردی بوده است که مادر باردار تصادفاً از طریق مسمومیت غذایی یا قرار گرفتن تصادفی در معرض بوتاکس، این سم را دریافت کرده‌اند. با توجه به این موارد، سم بوتولینوم از جفت به جنین منتقل نمی‌شود و حتی در بعضی موارد مزایای استفاده از بوتاکس در دوران بارداری بسیار بیشتر از عوارض آن است. با این حال استفاده زیبایی از بوتاکس در حاملگی معمولاً توصیه نمی‌شود.

تزریق بوتاکس پس از زایمان


تزریق بوتاکس پس از زایمان عموماً خطری ندارد. اگر مادر مبتلا به بیماری‌های خاصی نباشد، دچار عوارض مربوط به بارداری یا زایمان نباشد یا پزشک توصیه به احتیاط نکند، چنانچه مادر قصد شیر دادن به نوزاد را نداشته باشد، می‌توان بوتاکس را پس از زایمان تزریق کرد. درباره عوارض تزریق بوتاکس بر نوزاد در دوران شیردهی نیز اطلاعات کافی در دست نیست، بنابراین بهتر است این درمان زیبایی را تا زمان از شیر گرفتن نوزاد به تاخیر انداخت.

باردار شدن مدت کوتاهی پس از تزریق بوتاکس


اگر می‌خواهید باردار شوید، اما به تازگی بوتاکس تزریق کرده‌اید، اکثر پزشکان توصیه می‌کنند که مدتی صبر کنید تا کمترین خطری متوجه نوزاد نشود. البته اگر در زمان تزریق بوتاکس در صورت، باردار شده‌اید، نگران نشوید. درهر حال بهتر است بین تزریق بوتاکس و باردار شدن 4 ماه فاصله باشد.

اگر بوتاکس در صورت عدم اطلاع از بارداری تزریق شود، چه اتفاقی می‌افتد؟


این موضوع تاکید بر اهمیت مراجعه به متخصص زنان و زایمان در شرایط بارداری دارد. مطالعات انجام شده بر روی حیوانات نمی‌تواند به طور کامل برای انسان‌ها تعمیم داده شود و بنابراین این تصمیم باید به طور کاملاً شخصی اتخاذ شود. به همین دلیل، توصیه می‌شود که حتماً به متخصص مراجعه کرده و وضعیت خاص خود را با ایشان مطرح کرده تا توصیه‌های لازم بر اساس شرایط شخصی خود دریافت کنید.

به این پست امتیاز دهید.
از تزریق بوتاکس در بارداری یا قبل از بارداری و تاثیر آن بر جنین چه می دانید؟
3.95 از 22 رای