درمان گودی، سیاهی و تیرگی زیر و دور چشم

بسیاری از افراد، در همه سنین، از تیرگی و سیاهی زیر چشم خود شکایت دارند. دلایل زیادی برای تیره شدن پلک پایینی و گود شدن ناحیه زیر چشم وجود دارد. امکان آن نیز وجود دارد که سیاهی و تیرگی زیر چشم بر اثر چند عامل مختلف به وجود آمده باشد. به همین دلیل بسیار مهم است که برای ازبین بردن و رفع تیرگی زیر چشم، ابتدا به علت آن پی ببریم.

ما غیر از روش‌های درمانی استفاده از کرم و لوسیون‌های موضعی، روش‌های دائمی ‌با نتایج ماندگارتری را برای رفع مشکل سیاهی و تیرگی زیر و دور چشم شما ارائه می‌دهیم. متخصصین پوست ما در این کلینیک مفتخر هستند که به بیماران ما کمک کنند که به ظاهر دلخواه خود و اعتماد‌ به‌ نفسی که به دنبال آن هستند، دست یابند.

دلایل شایع سیاهی و تیرگی زیر چشم


سیاهی و تیرگی زیر و دور چشم می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، برخی از مهمترین علت سیاهی دور چشم عبارتند از:

ژنتیک

تیرگی و گودی زیر چشم یک خصوصیت ارثی است و نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که ژنتیک، تاثیر به سزایی در بروز مشکل سیاهی و تیرگی زیر چشم در نسل جدید دارد.

بالا رفتن سن

پوست اطراف چشم بسیار ظریف و نازک است و با بالا رفتن سن از ضخامت آن کم می‌شود. کم شدن ضخامت پوست زیر چشم نیز باعث می‌شود که رگ‌های خونی زیر آن نمایان شوند و زیر چشم تیره شود.

داشتن عادات ناسالم

مصرف زیاد سیگار و الکل می‌تواند باعث افزایش تیرگی و سیاهی زیر چشم‌ها شود. سیگار کشیدن بیش از حد باعث نمایان‌تر شدن رگ‌های خونی می‌شود که منجر به افزایش تیرگی زیر چشم‌ها می‌شود. این مسئله نشان می‌دهد که مصرف زیاد سیگار و الکل هیچ تاثیر مثبتی بر روی سلامتی شما ندارد. همچنین، بهتر است از مصرف بیش از حد نوشیدنی‌های حاوی کافئین هم پرهیز کنید.

عدم تغذیه مناسب

تغذیه نامناسب و سوءتغذیه نیز می‌تواند موجب بروز سیاهی و تیرگی زیر چشم‌ها شود. در صورتی که رژیم‌غذایی روزانه‌ی شما حاوی ویتامین‌ها و املاح معدنی لازم نباشد، احتمال آن زیاد است که اطرف چشم‌های شما تیره و گود شوند. کمبود آهن و آنمی ‌می‌تواند باعث شود که زیر چشم‌ها کبود و متمایل به آبی شود.

خستگی مفرط و کمبود خواب

نداشتن خواب کافی معمولا منجر به سیاهی و تیرگی زیر چشم‌ها می‌شود. این یک واقعیت اثبات شده است که کمبود خواب باعث می‌شود پوست شما تیره و کدر به نظر بیاید که این موضوع موجب می‌شود تیرگی زیر چشم‌های شما نمایان‌تر شود. سعی کنید که در طول شبانه روز حداقل 8 ساعت خواب بدون وقفه داشته باشید.

پاک نکردن آرایش

در صورتی که در طول روز روی صورت خود آرایش دارید، حتما شب قبل از خوابیدن آرایش خود را پاک کنید. چشم‌های خود را با یک پاک کننده‌ی مناسب پاک کنید و صورت خود را به خوبی بشویید تا تمام چربی‌ها و کثیفی‌ها از روی پوست شما پاک شوند و سپس یک مرطوب کننده‌ی ملایم به پوست خود بزنید. درست قبل از خوابیدن از یک ژل مناسب برای دور چشم استفاده کنید تا در هنگام خواب، پوست اطراف چشم‌های شما را ترمیم کند.

تغییرات هورمونی

دوران بارداری، پس از بارداری و همچنین یائسگی موجب بروز تغییرات هورمونی زیادی در بدن شما می‌شود. این تغییرات هورمونی همراه با تغییرات کلی که شما در سبک زندگی خود می‌دهید، فشار و استرس زیادی به شما وارد می‌کند و موجب تیرگی و گودی زیر چشم می‌شود.

‌کم‌آبی بدن

در صورتی که هر روز حداقل 8 لیوان آب ننوشید و به بدن خود آب کافی نرسانید، احتمال آن وجود دارد که زیر چشم‌های شما سیاه و تیره شوند.

آلرژی

ابتلا به آلرژی نیز یکی از دلایل عمده‌ی سیاهی و تیرگی زیر چشم است. آلرژی باعث بروز خارش می‌شود. اغلب آلرژی‌ها موجب تولید هیستامین‌ها در بدن می‌شوند و هیستامین‌ها نیز موجب اتساع رگ‌های بدن می‌شوند. از آنجایی که پوست زیر و دور چشم یکی از نازک‌ترین نقاط در پوست بدن ما است، تورم رگ‌های خونی از زیر پوست این ناحیه نمایان خواهد بود و ناحیه زیر چشم تیره‌تر از نواحی دیگر صورت به نظر خواهد آمد. از خاراندن و مالش دادن چشم خود تا جای ممکن خودداری کنید، چرا که این کار می‌تواند موجب تحریک آلرژی شما می‌شود.

درمان تیرگی و سیاهی زیر و دور چشم


در ادامه شش دلیل تیرگی و سیاهی زیر چشم و روش‌های درمانی آن را مطالعه می‌کنید.

نازک بودن پوست

پوست زیر چشم، نازک‌ترین قسمت پوست بدن است. به خاطر نازک بودن پوست این ناحیه، نور از آن عبور می‌کند و رنگ بنفش ماهیچه‌های زیر پلک از روی پوست مشخص است.

درمان

غیرممکن است که بتوان پوست زیر چشم را به طور چشمگیری ضخیم کرد، اما انجام چندین جلسه‌ی درمانی با لیزر فراکشنال و غیرلایه‌بردار اربیوم می‌تواند موجب تشکیل کلاژن به صورت میکروسکوپی در لایه‌های زیرین پوست زیر چشم شده و تا حدودی ضخامت پوست این ناحیه را بیشتر کند و بدین ترتیب به رفع سیاهی زیر چشم کمک کند. انجام میکرونیدلینگ نیز موجب جمع شدن پوست می‌شود و از این طریق به از بین برن سیاهی زیر چشم کمک می‌کند.

افزایش رنگدانه‌های پوستی

قرار گرفتن در معرض نور آفتاب موجب می‌شود که تعداد رنگدانه‌های پوستی در ناحیه زیر چشم افزایش پیدا کند. این افزایش رنگدانه معمولا در سطح پوست است و به صورت کک و مک یا لکه‌های قهوه‌ای بزرگ و یا تیره شدن کلی پوست نمایان می‌شود.

درمان

استفاده از میکرودرم‌ابریژن یا کرم لایه‌بردار می‌تواند به کاهش لکه‌های پوستی کمک کند و می‌بایست قبل از انجام روش‌های تهاجمی‌تر مد نظر قرار بگیرد. انجام آی.پی.ال (پالس نوری با شدت بالا) یا نوردرمانی پوست نیز در مواردی که سیاهی زیر چشم به دلیل افزایش رنگدانه‌های پوستی باشد، بسیار موثر است. با این حال، این روش‌ها تنها برای افرادی مناسب هستند که پوستشان روشن‌تر است. افرادی که پوست تیره‌رنگ دارند، باید از لیزر غیرلایه‌بردار برای درمان استفاده کنند. در این حالت، استفاده از کرم ضدآفتاب و عینک آفتابی روش‌های خوبی برای پیشگیری از سیاهی و تیرگی زیر چشم هستند.

رگ‌های خونی کوچک

از آنجایی که پوست پلک بسیار نازک است، شما می‌توانید رگ‌های خونی ریزی که در زیر پوست این ناحیه قرار دارد را از روی پوست ببینید. در برخی از افراد، تعداد این رگ‌های خونی بسیار زیاد است و باعث می‌شود رنگ پوست زیر چشم کبود به نظر بیاید.

درمان

IPL در بستن رگ‌های خونی بسیار کوچک، موثر است. کاهش دادن تعداد رگ‌های خونی کوچک، راه بسیار موثری برای رفع سیاهی زیر چشم می‌باشد که در واقع بر اثر تجمع زیاد رگ‌های خونی در زیر چشم است. البته در پوست‌های تیره رنگ نباید از روش IPL استفاده شود.

فرورفتگی استخوان کاسه‌ی چشم

در استخوان کاسه‌ی چشم برخی افراد و در نزدیکی استخوان بینی، کمی ‌فرورفتگی وجود دارد که باعث بروز حالت گودی در زیر چشم می‌شود و این گودی از گوشه‌ی داخلی چشم شروع شده و تا میانه‌های چشم ادامه دارد.

درمان

بهترین درمان ممکن در این موارد انجام جراحی پلک پایین (بلفاروپلاستی) می‌باشد و احتمالا لازم است که این عمل همراه با تزریق چربی در صورت انجام شود. یک روش جایگزین برای این روش نیز، تزریق ژل در صورت می‌باشد. در این موارد لازم است مقادیر کمی ‌از ژل رستیلین در زیر چشم تزریق شود. البته انجام تزریقات مکرر در ناحیه زیر چشم، توصیه نمی‌شود.

کمبود چربی زیرپوستی در پلک‌ها

گود بودن چشم‌ها معمولا به خاطر کمبود چربی زیر پوستی در ناحیه زیر و دور چشم ایجاد می‌شود. به خاط کم بودن حجم چربی، پلک پایین دچار تورفتگی می‌شود و این مسئله موجب بروز حالت گودی و تیرگی زیر چشم می‌شود.

درمان

در مواردی که گودی و تیرگی زیر چشم بر اثر کمبود چربی زیر پوستی باشد، اضافه کردن چربی به این ناحیه با جراحی، موثر‌ترین روش درمانی ممکن است. از روش تزریق ژل نیز می‌توان در این موارد استفاده کرد، اما مجددا یادآوری می‌کنیم که انجام تزریقات مکرر در ناحیه زیر چشم توصیه نمی‌شود و تزریق ژل در لایه‌های عمقی زیر پلک می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند.

تاثیر بالارفتن سن بر پلک‌ها

با بالا رفتن سن، پلک‌ها نیز دچار تغییراتی می‌شوند و چربی‌های زیرپوستی پلک به سمت سطح پوست بالا می‌آیند که این موضوع موجب بروز پف زیر چشم می‌شود.

درمان

در صورتی که تیرگی زیر چشم ناشی از پیری پوست باشد، انجام جراحی زیبایی پلک (بلفاروپلاستی) ممکن است بهترین روش درمانی باشد. در این جراحی، چربی اضافی که باعث پف زیر چشم شده است، برداشته می‌شود. بخشی از این چربی اضافی در ناحیه زیر چشم و بخشی دیگر که فرو رفته است، جابه‌جا می‌شود. همچنین، در صورت لزوم، پوست اضافی زیر چشم نیز برداشته می‌شود و ماهیچه‌های این ناحیه لیفت داده می‌شوند.

به دلیل اهمیت بالا و ظرافت و حساسیت خاصی که در ساختار چشم و پلک‌ها وجود دارد، تنها یک تیم متخصص و ماهر که در زمینه جراحی‌های زیبایی پلک تجربه‌ی بالایی دارند، می‌توانند برای این روش‌های درمانی اقدام کنند. تعداد بسیار کمی ‌از پزشکان، تجربه و مهارت کافی برای استفاده از لیزر در ناحیه زیر چشم را دارند.

به این پست امتیاز دهید.
هیچ رای ثبت نشده است