خال های گوشتی(زوائد گوشتی)

خال های گوشتی


خال های گوشتی (زائده گوشتی) ، ضایعاتی است که در افراد میانسال و مسن به خصوص درناحیه گردن، زیربغل، قسمتهای فوقانی تنه و پلکها دیده می شود. خال های گوشتی به شکل یک برجستگی گوشتی و نرم با اندازه‌های مختلف به رنگ پوست و یا تیره ترمی باشد. از عوامل مستعد کننده به ایجاد ضایعات خال های گوشتی می توان به چاقی، حاملگی، یائسگی، بیماریهای هورمونی مانند آکرومگالی ودر بعضی مواقع ارثی اشاره نمود اما گاهی بدون وجود هیچکدام از این عوامل نیز این ضایعات گوشتی بروز می کند.

خال هایگوشتی هیچ گونه ناراحتی به جز از لحاظ زیبایی برای فرد ایجاد نمی کند تنها گاهی که این ضایعات بر روی پایه خود پیچ می خورند و یا اینکه توسط خود فرد با نخ بسته می شوند، می توانند سبب پرخونی ضایعه و التهاب و درد شوند. گاه این خال های گوشتی به تعداد خیلی زیاد به خصوص در افراد چاق و در ناحیه تنه بروز می کند که باعث ناراحتی فرد می شود. بیشتر حجم این خال های گوشتی را چربی تشکیل می دهد و با آنکه در برخی تحقیقات ویروسهایی در این ضایعات پیدا شده اما نمی توان این خال های گوشتی را زگیل محسوب نمود که یک بیماری ویروسی پوستی همراه با ضایعات شبیه این زوائد گوشتی است. بروز زوائد گوشتی می تواند ارثی باشد اما مسری نیست و بروز آن در یک خانواده بیشتر با ارث در ارتباط است .

درمان


درصورتی که این خالهای گوشتی فرد را آزار ندهد می توان آنها را به حال خود رها کرد و به رفع خال صورت آنها نپرداخت اما در صورتی که نیازبه درمان باشد می توان از روشهای تخریبی مانند کوتر، امواج رادیوفرکوئنسی، بریدن ضایعات با تیغ جراحی و کرایوتراپی(انجماد بافت با یخ خشک) استفاده نمود. در همه این روشها باید دقت نمود که خال های گوشتی را به اندازه ای از بین برد که نه تکه ای از آن باقی بماند و نه آنکه باعث ایجاد جوشگاه شود.

گاهی خال های گوشتی پایه پهنی داشته و به علت خونریزی پس از برداشتن خال و ضایعات، به ناچار ازبخیه زدن پوست استفاده می نمایند. البته این مورد کمتر پیش می آید و معمولاً به بریدن خال های گوشتی وسوزاندن محل خونریزی می توان اکتفا نمود .

در از بین بردن خال های گوشتی و درمان گوشت اضافه لزومی به استفاده از لیزر نیست وبه علت هزینه بیشتر استفاده از لیزر، می توان با همان روشهای ساده ی گفته شده به درمان خال های گوشتی پرداخت و باید به خاطر داشت که در هر درمانی بهتراست از روشهای ساده تر شروع نمود و در صورت عدم اثربخشی به درمانهای پیچیده تر برای رفع خال صورت اقدام نمود. درمورد استفاده ازنخ وبستن پایه خال های گوشتی با هدف از بین بردن ضایعات،  توصیه نمی شود، زیرا گاهی با بستن نخ خون ورودی به زائده گوشتی متوقف نشده اما جلوی خروج خون از خاال های گوشتی گرفته می شود و در نتیجه تجمع خون در خال های گوشتی رخ داده و همین امر موجب دردناک شدن و التهاب ضایعه و گاهی حتی عفونی شدن آن می شود لذا توصیه می شود از این عمل در درمان خال های گوشتی خودداری کنید.

به این پست امتیاز دهید.
خال های گوشتی(زوائد گوشتی)
4 از 1 رای